Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

walentynkowe serduszka czekoladowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada biała 1 tabliczka
czekolada mleczna 1 tabliczka
śmietana 30% 1/2 szkl.
ajerkoniak 1 łyżka
cukier waniliowy
śmietanfix 1 szt.
Krem kakaowy:
śmietana 30% 1/2 szkl.
kakao rozpuszczalne 1 łyżka
likier migdałowy 1 łyżka
śmietanfix 1 szt.
róże
białko
cukier
ajerkoniak

Przepis i sposób przygotowania na: walentynkowe serduszka czekoladowe

czekoladę białą i mleczną roztopić w kąpieli wodnej,na pergaminie narysować trzy duże serca,każde posmarować roztopioną białą czekoladą i odstawić do zastygnięcia,w taki sam sposób przygotować trzy serca z mlecznej czekolady,można odrobinę odłożyć na małe serduszka do dekoracji,1/2 szklanki śmietany wymieszać z cukrem waniliowym,dodać śmietanfix i ajerkoniak,ubić i schłodzić,pozostałą śmietanę połączyć z kakao,likierem migdałowym,śmietanfixem,ubić i schłodzić,białko lekko ubić widelcem,zanurzyć w nim róże,płatki obsypać cukrem,kiedy czekoladowe serca zastygną,ostrożnie usunąć papier aby się nie połamały,białe serca przełożyć krememczekoladowym a ciemne serca kremem ajerkoniakowym,wierzchy udekorować różami w cukrze i małymi serduszkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 24.04.2012 09:26
super
Motorek 14.12.2011 11:56
fajne
Angelika10 26.07.2011 23:10
Super
Tomasz17 20.06.2011 16:47
ciekawe
Wojtek8 23.01.2011 12:58
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak