Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Walentynkowe serducha.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 125 g
masło 100 g
cukier 65 g
migdały mielone 50 g
masa marcepanowa 100 g
likier amaretto 3 lyzki
biala kuwertura 100 g
ozdoby wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Walentynkowe serducha.

Kroki postępowania

1
Ze skladnikow na ciasto wyrobic jednolita mase, zawinac w folie spozywcza i odlozyc na godzine do lodowki.
Krok 1 - Walentynkowe serducha. foto
2
Nastepnie rozwalkowac ciasto na grubosc ca 1 cm, wykroic serca, nalozyc na wylozona papierem do pieczenia blaszke. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 st. C, przez 12-15 minut.
Krok 2 - Walentynkowe serducha. foto
3
Ciastka schlodzic, w tym czasie przygotowac mase marcepanowa- marcepan kroimy w male kawalki i rozpuszczamy w kapieli wodnej z dodatkiem likeru.
Kolajna czynnoscia jest laczenie dwoch serc z rozpuszczona masa marcepanowa (nakladalam ca 1 lyzeczke masy).
Krok 3 - Walentynkowe serducha. foto
4
Na koniec rozpuscic kuwerture w kapieli wodnej, nakladamy ja na ciastka i zdobimy wg. uznania.
Smacznego!!
Krok 4 - Walentynkowe serducha. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak