walentynkowe serca

walentynkowe serca

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2,5 szklanki
  • drożdże suche

    7 gram
  • jajka

    2 sztuki
  • cukier drobny

    1/2 szklanki
  • masło

    80 gram
  • marmolada

    , ,
  • mleko 3,2%

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

masło rozpuścić.
jajka wymieszać z cukrem na kogel -mogel.
mąkę przesiać dodać drożdże instant oraz jajka i ciepłe mleko . Zagnieść gładkie ciasto i odstawić, aby wyrosło.
podzielić na dwie części.
każdą z nich rozwałkować.
na pierwszy płat rozsmarować cienko marmoladę przykryć drugim płatem.
odstawić na 10 minut.
foremką wycinać serduszka i zlepiać ( aby marmolada nie wyciekła przy pieczeniu)odczekać jeszcze 10 minut.
piec w temp.180 stopni na złoty kolor.
polukrować .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

teresa18

17.02.2014 18:42
Wysmienite

pawel123

17.02.2014 16:38
ale pyszności mniam

Mira85

17.02.2014 16:25
ale fajne,

ssylwiaa

17.02.2014 16:24
pyszne słodkości ;)

Marta1986

17.02.2014 15:19
pyszne mniam

Ania84

17.02.2014 15:02
przez żołądek do serca :) naprawdę to działa :)

Kuchenka

17.02.2014 14:13
superowe!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat