Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

walentynkowe serca

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
drożdże suche 7 gram
jajko 2 sztuki
cukier drobny 1/2 szklanki
masło 80 gram
marmolada , ,
mleko 3,2% 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: walentynkowe serca

masło rozpuścić.
jajka wymieszać z cukrem na kogel -mogel.
mąkę przesiać dodać drożdże instant oraz jajka i ciepłe mleko . Zagnieść gładkie ciasto i odstawić, aby wyrosło.
podzielić na dwie części.
każdą z nich rozwałkować.
na pierwszy płat rozsmarować cienko marmoladę przykryć drugim płatem.
odstawić na 10 minut.
foremką wycinać serduszka i zlepiać ( aby marmolada nie wyciekła przy pieczeniu)odczekać jeszcze 10 minut.
piec w temp.180 stopni na złoty kolor.
polukrować .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 17.02.2014 18:42
Wysmienite
pawel123 17.02.2014 16:38
ale pyszności mniam
Mira85 17.02.2014 16:25
ale fajne,
ssylwiaa 17.02.2014 16:24
pyszne słodkości ;)
Marta1986 17.02.2014 15:19
pyszne mniam
Ania84 17.02.2014 15:02
przez żołądek do serca :) naprawdę to działa :)
Kuchenka 17.02.2014 14:13
superowe!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak