Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Walentynkowa kasza manna

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Pyszne serca

Składniki:

mleko 500 mililitrów
kasza manna 50 gramów
cukier 3 łyżki
zapach waniliowy 1 kropla
galaretka 1 opakowanie
woda 1 szklanka

Porada

Możemy połączyć serduszka

Przepis i sposób przygotowania na: Walentynkowa kasza manna

Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wody. Przelewamy do pojemnika tak, aby warstwa galaretki była około 1 cm. Pozostawiamy do stężenia.
Następnie przekładamy galaretkę na płaski blat i wykrawamy foremką serduszka. Gotujemy kaszę mannę. Na wrzące mleko wsypujemy kaszę. Dokładnie mieszamy. Dodajemy aromat i gotujemy na małym ogniu 5 minut. Pod koniec gotowania dodajemy cukier. Gorącą kaszę przelewamy do pojemnika tak, aby wysokość warstwy była podobna do serduszek z galaretki. Kaszę pozostawiamy aby wystygła. Tak jak w przypadku galaretki kaszę przekładamy na płaski blat. Kroimy prostokąty, na środku których wykrawamy tą samą foremką serduszka. W to miejsce dajemy serduszko z galaretki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 14.02.2019 14:15
To prawda super śniadanko z takimi serduchami.;)
Dotamisio 14.02.2019 11:27
Pięknie zrobione ;) Śniadanie już dawno zjedzone a na takie serduszka to i serduszko się raduje i w brzuszku miejsce zawsze jest;)
Dotamisio 14.02.2019 11:25
Będę zachłanna:) porywam talerz z serduszkami - wszystkimi;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak