Waflowe krążki z mielonym i farszem jajecznym

Waflowe krążki z mielonym i farszem jajecznym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Mięso

  • mięso mielone

    30 dag
  • bułka czerstwa

    1
  • sól

  • pieprz

  • ząbek czosnku

    2
  • jajko

    1

Farsz

  • jaja

    4
  • natka pietruszki

  • sól

  • pieprz

  • majonez

    1 łyżka
  • ser żółty

    5 dag

Ponadto

  • wafle tortowe

  • bułka tarta

  • jajko

  • Tzatziki – pikantny sos czosnkowy

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Waflowe krążki z mielonym i farszem jajecznym
Jaja gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Natkę pietruszki siekamy. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy wszystko, doprawiamy, dodajemy majonez. Porcje farszu wykładamy na środek krążka waflowego. (można kupić gotowe lub wyciąć szklanką z dużego blatu).
Krok 2 - Waflowe krążki z mielonym i farszem jajecznym
Bułkę namaczamy w ciepłej wodzie, odciskamy. Mieszamy z mięsem, dodajemy jajko, przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek i wyrabiamy na jednolitą masę.
Krok 3 - Waflowe krążki z mielonym i farszem jajecznym
Przekładamy mięso do worka, odcinamy końcówkę i wyciskamy masę wokół farszu.
Krok 4 - Waflowe krążki z mielonym i farszem jajecznym
Krążki panierujemy i smażymy na złoto z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Dekorujemy kleksem sosu.

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MałaMi89

09.10.2015 15:35
Oryginalnie :) chętnie bym się poczęstowała :)

wwwiolka

08.10.2015 22:00
Bardzo fajny przepis.

dom-agi

08.10.2015 18:56
Ciekawy pomysł!

Justi2401

08.10.2015 18:05
Świetny pomysł :)

cukiereczek

08.10.2015 17:34
super pomysł na pyszne danie

2milutka

08.10.2015 17:14
super pomysł!

Janina

08.10.2015 16:40
Super ciekawe danie;)

Agnieszka-87-25

08.10.2015 14:36
pyszności :)

Marta Ryżek-Kalkowska

08.10.2015 12:44
Apetyczne danie.

Hrabina w kuchni

08.10.2015 12:01
Bardzo fajny pomysł.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat