Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waflowa przegryzka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Taką przegryzkę waflową zrobiłam z konieczności bo nic innego nie przyszło mi do głowy, żeby coś zrobić z tego co miałam i wyszło smacznie.

Składniki:

Składniki:

jajko 6 sztuk
szynka 5 plastrów
majonez 3 łyżki
musztarda 1 łyżka
por 4 cm
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
wafle tortowe 1 opakowanie

Porada

Do przegryzki użyłam małe wafle deserowe 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Waflowa przegryzka

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy. Plastry szynki też kroimy drobno w kosteczkę.  Por drobno siekamy. Wszystko łączymy majonezem i doprawiamy do smaku. Pieprzem solą i musztardą. Masę trochę schładzamy i nakładamy na jeden wafelek a drugim dociskamy lekko. Ostrym nożem kroimy wafel na trójkąty. Masę na wafle nakładamy na krótko przed podaniem (masy jednak trzeba nakładać trochę mniej ).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak