Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waflle z nadzieniem śliwkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki suszone 0,5 kg
cukier 0,5 kg
sok z cytryny
skórka z pomarańczy lub limonki
wafle tortowe

Przepis i sposób przygotowania na: Waflle z nadzieniem śliwkowym

Śliwki namaczamy w wodzie i odstawiamy na 12 godzin. Po tym czasie odcedzamy je, wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy aż się rozgotują. Następnie dodajemy cukier, skórkę pomarańczy i sok z cytryny, chwile gotujemy. Gdy masa przestudzi się smarujemy nią wafla i przykrywamy kolejnym czynność tę powtarzamy aż nam się skończą wafle. :) Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Szarrikka 25.11.2010 13:03
Świetny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak