Waflle z nadzieniem śliwkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki suszone

    0,5 kg
  • cukier

    0,5 kg
  • sok z cytryny

  • skórka z pomarańczy lub limonki

  • wafle tortowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki namaczamy w wodzie i odstawiamy na 12 godzin. Po tym czasie odcedzamy je, wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy aż się rozgotują. Następnie dodajemy cukier, skórkę pomarańczy i sok z cytryny, chwile gotujemy. Gdy masa przestudzi się smarujemy nią wafla i przykrywamy kolejnym czynność tę powtarzamy aż nam się skończą wafle. :) Gotowe!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Szarrikka 25.11.2010 13:03
Świetny pomysł!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat