Wafle z orzechami, galaretką i herbatnikami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Przepis na te wafle w mojej rodzinie krąży od dawna. Są bardzo łatwe w przygotowaniu, smaczne i zawierają mnóstwo dobrze komponujących się ze sobą dodatków.

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • margaryna

    1 sztuka
  • cukier

    0.5 szklanki
  • mleko w proszku

    3 łyżki
  • kakao

    3 łyżki
  • herbatniki

    250 gramów
  • jajko

    3 sztuki
  • galaretki w cukrze

    25 dag
  • bakalie

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzać margarynę z cukrem. Ostudzić, po czym dodawać po jednym jajku. Następnie rozmieszać kakao i mleko w proszku, po czym wsypać je do ostudzonej margaryny.

Na samym końcu dodać resztę dodatków: ciastka, galaretki w cukrze pokrojone w kostkę, bakalie, posiekane bakalie.

RADA: jeżeli dodatki będą ciężkie do wmieszania należy delikatnie podgrzać margarynę z kakao i wtedy je dodać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat