Wafle z masą kakaową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafle tortowe

    2 opakowania
  • margaryna

    1 szt
  • cukier kryształ

    1,5 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • woda

    8 łyżek
  • kakao

    2 łyżki
  • mleko w proszku

    250 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margaryna, woda, kakao, cukier i cukier waniliowy rozpuścić, lekko zagotować, zdjąć z gazu, bardzo lekko ostudzić, ma być jeszcze dobrze ciepłe, ale nie wrzące i wsypać mleko w proszku i szybko mikserem wymieszać, aby nie zrobiły się grudy, jak masa będzie już ładnie kremowa smarować jeszcze ciepłą płaty wafli i nakładać na siebie. Po posmarowaniu na kilka godzin przycisnąć je czymś ciężkim, aby się dobrze skleiły i zastygły, następnie kroić w dowolny sposób.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 24.07.2017 08:22
Smak dzieciństwa :)
w mojej kuchni 23.07.2017 19:47
też lubię takie wafle
Aleksandra/Olcia 23.07.2017 17:05
smaki dzieciństwa.babcia robiła na każdą niedzielę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat