Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle z masą kajmakową

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle tortowe 1/2 op
masa krówkowa 400 g
wiórki kokosowe dodatkowo

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle z masą kajmakową

Duże opakowanie kwadratowych wafli przecięłam na pół, gdyż taka ilość jest optymalna na puszkę masy krówkowej. Każdego wafla smarujemy masą krówkową i przykrywamy kolejnym waflem. I tak do wyczerpania składników. Na jednej lub dwóch wybranych warstwach po posmarowaniu masą posypujemy wiórkami kokosowymi i przykrywamy dopiero wówczas.Ostatniego wafla z wierzchu nie smarujemy. Całość przykrywamy deską i obciążamy czymś ciężkim i wkładamy do lodówki na minimum godzinkę. Po tym czasie wyciągamy z lodówki i kroimy całość na małe wafelki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 18.07.2014 15:28
fajne do pochrupania i masa świetna
xjustynka89x 18.07.2014 13:36
szybkie i dobre :)
Bernadeta1 18.07.2014 10:44
moje ulubione wafelki, pyszne
Joasiek 18.07.2014 08:20
Przepyszne są.
pajbek 18.07.2014 05:21
Pyszna przekąska na słodko :-)
Iwusia 17.07.2014 22:02
mogę porwać kilka ? uwielbiam je :)
Aannkaa82 17.07.2014 20:11
szybki i proste.... z cyklu "gości w drzwiach" :) bardzo lubie takie wafelki
Czyki 17.07.2014 19:20
To ja wpadam na takie wafelki :):)
Ola1young 17.07.2014 19:02
robimy podobnie ,sa pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak