Wafle z masą kajmakową

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafle tortowe

    1 opakowanie
  • mleko skondensowane słodzone

    1 puszka
  • orzechy mielone

  • masło

    1/3 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Puszkę z mlekiem włożyć do rondelka z wodą i gotować przez 3 godziny. Ostudzić.
Masło ucierać stopniowo dodając masę powstałą z ugotowanego mleka oraz krem nutella (można też dodać zmielone orzechy).
Dobrze wymieszać.
Posmarować wafle masą, złożyć i pokroić na mniejsze kawałki.

Dla urozmaicenia smaku można dodatkowo wafelki posmarować powidłami śliwkowymi. Ważne jest jednak aby wafel posmarowany powidłami łączyć ze stroną drugiego wafla który posmarowaliśmy masą, a nie z suchą stroną następnego wafla ponieważ powidła nie połączą wafli tak jak masa.

SMACZNEGO :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (45)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 20.12.2013 08:43
bardzo fajne
IwonaKa 25.11.2013 00:21
pyszne takie domowe wafelki
Ela15 15.10.2013 08:36
bardzo smaczne
Anna169Hosz 28.09.2013 09:25
Dla mnie propozycja w sam raz na dziś... smaczny, szybki deser.
Róża1 06.09.2013 09:08
rewelacyjne:-)
kate.500 17.02.2013 20:57
super
IKrakowianka 13.01.2013 20:48
bardzo lubię :)
Angelika10 04.01.2013 00:49
super
pierniczkowo 19.09.2012 12:28
uwielbiam:)
Łukasz15 23.07.2012 10:20
Pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat