wafle z masą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafle tortowe

    2 paczki
  • masa krówkowa

    2 puszki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wafle tortowe należy otworzyć z opakowania. Masę krówkową ja podgrzewam na kuchence- przy małej temperaturze, aby się zrobiła rzadka- wtedy łatwiej się ją rozsmarowuje.

Masę smarujemy kolejno na wafel, przykrywając go drugim i mocno ściskając. Ważne aby masy było sporo, by wafel miał do czego przylegać, inaczej może się rozklejać.

Tak robimy z każdą warstwą.

Na koniec przyciskami czymś cięższym , aby wafle się ze sobą posklejały ( np garnek czy książka).

JA robię 2 paczki wafli ponieważ u mnie w domu szybko się \"rozchodzą\" i ich nie ma:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rjustysia 30.03.2012 12:04
szybkie i pyszne :)
aga130982 13.02.2012 11:48
super
Ania67 08.09.2011 12:26
świetne
Lidia6 03.09.2011 11:37
pyszne
Ewelina47 07.08.2011 20:56
uwielbiam, szybko i smacznie
suzana 04.08.2011 16:58
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat