Wafle ryżowe z pastą na szybko

Wafle ryżowe z pastą na szybko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser żółty

    2 plasterki
  • szybka gotowana

    3 plasterki
  • natka pietruszki

    kilka gałązek
  • majonez czosnkowy

    1 łyżeczka
  • jogurt naturalny

    1 łyżeczka
  • pomidor

    1/2 szt.
  • suszone pomidory z czosnkiem

    do smaku:
  • oliwki zielone

    kilka sztuk
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    (prowansalska)
  • wafle ryżowe

    3 (z sezamem)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Wafle ryżowe z pastą na szybko

Do małego pojemnika blendera wrzuciłam porwany na kawałki ser i szynkę, oberwane od łodyżek listki natki, 5 oliwek. Dołożyłam jogurt i majonez, zmiksowałam, ale nie na gładką masę tylko trochę. Doprawiłam odrobinką soli, ale to zależy od słoności składników więc radzę spróbować zanim jej dosypiecie.

Pastą posmarowałam wafle. Przybrałam plasterkami pomidora, oliwek i listkami natki. Posypałam suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylia.

Szybką się robi taką pastę a smakuje świetnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (41)

Betka 10.05.2012 21:11
super;)
Iiiiii 17.04.2012 11:27
pycha
ewka1978 13.04.2012 18:29
Fajny pomysł. Nie wiedziałam, że można sobie tak urozmaicić
Iiiiii 03.04.2012 08:27
pycha
Iiiiii 31.03.2012 08:10
pyszne
zdzichu 27.03.2012 20:47
supcio
Monika79 23.03.2012 20:43
a czy ja jestem złodziejem czu kombinatorem?wybacz!każdego traktujesz jak złodzieja i kombinatora, a sama nie jesteś ok.
SmacznaPyza 22.03.2012 19:29
a cóż to za chamski komentarz?! Nie twoja sprawa czy dodaję przepisy czy nie - dodałam ich już tutaj bardzo dużo i chętnie odwiedzam ten portal a logowaniem nie łamię regulaminu - nie jest moją winą, że za to są jakieś punkty. Zajmij się lepiej gotowaniem i odczep ode mnie - taki ktoś jak Ty na pewno nie będzie mnie pouczał ! Do lubienia też nie jestem a już na pewno nie dla złodziei i kombinatorów!
Monika79 01.03.2012 21:26
PYZO to ty klepiesz dla punktow komentarze, juz powinnas przystopować, jak Ty traktujesz ludzi tutaj, masakra, zachowujesz się jak rozpuszczony bachor któremu ktoś nadepnął na odcisk, jak tak można, czepiasz się każdego, a SAMA OD 5 MIESIĘCY NIE DODAŁAŚ ZADNEGO PRZEPISU TYLKO JESTES NABUJACZEM PUNKTÓW, ZBIERASZ PUNKTY ZA LOGOWANIE ITP. PRZYSTOPUJ JUŻ bo i tak mało kto Cię tu już lubi, byłaś fajna do czasu, teraz zachowujesz się jak zołza jakaś pozdrawiam papa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
radosna29 26.02.2012 22:10
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat