Wafle przekładane -najprostsze

Wafle przekładane -najprostsze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    250 g
  • cukier

    1 szklanka(niepełna)
  • mleko

    0,5 szklanki
  • mleko w proszku

    2 szklanki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Wafle przekładane -najprostsze

Margarynę , mleko i cukier przełożyć do rondelka ,podgrzewać aż wszystko ładnie się połączy, lekko ostudzić i dodać mleko w proszku – dobrze wymieszać .
Gotową masą przekładamy wafle owijamy w opakowanie z wafli i wkładamy do lodówki by masa stężała .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

IwonaKa 11.01.2016 22:05
moja mama takie robiła,bardzo lubię
anka1988 11.01.2016 19:38
równiez moje smaki z dzieciństwa!
Aleksandra/Olcia 11.01.2016 19:15
smaki dzieciństwa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat