Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle przekładane konfiturą żurawinową i wiśniową masą galaretkową

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

andrut 1 paczka
galaretka wiśniowa 2 opakowania
margaryna 200 g
cukier 1 szklanka
śmietana 12% 400 ml
konfitura żurawinowa

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle przekładane konfiturą żurawinową i wiśniową masą galaretkową


Margarynę rozpuściłem, dodałem cukier, na dość dużym gazie roztopiłem cukier, często mieszałem. Wystudziłem, dodałem śmietanę, zagotowałem. Zdjąłem z ognia i dodałem dwie galaretki. Całość dokładnie wymieszałem i pozostawiłem do ostygnięcia.
Kiedy masa zgęstniała, posmarowałem wafle konfiturą i masą. Wstawiłem do lodówki na noc, ( wafle warto obciążyć ).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 29.10.2017 09:50
Super deser!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak