Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle przekładane

5.0
(128)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle tortowe 1 opakowanie
masło 250 g
cukier 3/4 szklanki
woda 7 łyżek
mleko w proszku 7 łyżek
kakao 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle przekładane

Masło rozpuścić dodać cukier, wodę i kakao, zagotować aż powstanie płynna masa. Ostudzić. Do chłodnej masy dodać mleko w proszku i porządnie wymieszać.
Wafel posmarować masą przykryć kolejnym waflem i ponownie posmarować masą, kończąc waflem nie posmarowanym. Wafle przycisnąć deską do krojenia i pozostawić na noc. Na drugi dzień pokroić na kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 26.02.2015 19:28
moje ulubione :)
Ola1young 26.02.2015 13:56
robimy podobnie
gottrina 26.02.2015 11:41
najlepsze są wafelki swojej roboty
Margo1 26.02.2015 09:45
apetyczie wyglądają
Maridka19 26.02.2015 08:18
Smaczną są takie wafle :)
Ali 26.02.2015 08:04
Wygląda smakowicie :)
zabcia117 26.02.2015 07:12
Pychotka :)
misia53 26.02.2015 00:17
Boję się robić takich andrucików, bo po pokrojeniu robi się straszne zamieszanie , chowanie po cichu, oszukiwanie. wymiana słow niezbyt miła i wyliczanie na końcu kto ile zgarnął i kto jest nieuczciwy , kto łakomy i dopiero jak już jest pusty talerz następuje błogość i pojednanie hihi...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak