Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle przekładane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna w kostce 37,5 dag
mleko w proszku 25 dag
herbatniki 15 dag
rodzynki 10 dag
kakao 1 łyżka
cukier wanilinowy 2 opakowania
mleko 2% 1 szklanka
cukier kryształ 1 szklanka
czekolada deserowa 1 tabliczka
wafle tortowe 1 opakowanie
orzechy arachidowe 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle przekładane

1.Margarynę,cukry i mleko zagotować.Do lekko ciepłej masy dodać mleko w
proszku,pokruszone herbatniki i jednego pokruszonego wafla.Dokładnie
wymieszać i podzielić na 3 równe części.Do jednej dodać posiekane
orzechy,do drugiej kakao,do trzeciej rodzynki.

2.Pierwszego wala przekładamy masą z rodzynkami,drugiego z kakao a
trzeciego z orzechami.Dobrze dociskamy i odstawiamy do
zastygnięcia(najlepiej przyłożyć czymś ciężkim).

3.Czekoladę roztopić,polać wierzch gotowych wafli i odstawić do
lodówki na 2-3 godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MalgorzataG 29.09.2012 22:34
Aż ślinka cieknie...
Betka 29.09.2012 19:07
pycha;)
artur7 29.09.2012 18:28
smacznie wygląda
V_kuchareczka 29.09.2012 17:43
świetny przepis
adelajda 29.09.2012 17:15
kiedyś robiłam podobne !
Justyna87 29.09.2012 16:46
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak