Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle pieguski

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka wędzona
jajko
natka pietruszki
koperek
kiełki rzodkiewki
wafle ryżowe (cienkie)

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle pieguski

składniki: kilka wafli extra cienkich Good Food
kilka plasterków wędzonej, parzonej piersi z kurczaka
kilka łyżek groszku konserwowego
1 jajko na twardo
2 łyżki posiekanej zieleniny - natki pietruszki i koperku
2 garstki kiełków rzodkiewki
2 łyżki serka śmietankowego z ziołami
3-4 łyżki jogurtu naturalnego
do smaku: sól, pieprz ziołowy
do przybrania: listki natki, sałata

sposób przygotowania: Obrane ze skorupki jajko i wędlinę pokroić w drobną kostkę. Dodać 3/4 groszku, posiekane kiełki i zieleninę. Dodać także serek wymieszany z jogurtem i dokładnie połączyć z masą, ale tak żeby nie rozgnieść groszku. Doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym. Wafle przekroić na połówki, nałożyć masę. Udekorować pozostałym groszkiem i listkami natki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misia90 04.09.2011 12:04
ekstra
Marysia 04.09.2011 09:38
super
Karolina69 04.09.2011 09:32
fajne
anoosia 03.06.2011 11:15
świetnie się nazywają i super wyglądają!
Olaa 16.04.2011 12:50
super
Olaa 16.04.2011 12:50
super
amorzenek 14.04.2011 07:59
śliczne
iwa643 14.04.2011 07:53
fajne
aginaa 13.04.2011 19:38
pieknie wygladaja, a jeszcze lepiej pewnie smakuja :)
Katarzyna/kate1980 13.04.2011 19:34
śliczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak