Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle kajmakowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle tortowe 1 opakowanie
mleko skondensowane 1 puszka
masło 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle kajmakowe

Puszkę z mlekiem skondensowanym słodzonym włożyć do garnka, wlać wodę tak, aby zakryć puszkę i gotować przez 2,5 godziny. Następnie wystudzić. Mleko wyjąć z puszki i zmiksować z miękkim masłem. Tak przygotowaną masą kajmakową przekładać wafle. Gdy przełożymy już wszystkie wafle, wtedy zawijamy je w folię aluminiową, kładziemy na nie deskę kuchenną i przyduszamy kilkoma kilogramami cukru, odstawiamy na kilka godzin, aby wafle dobrze się ścisnęły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 11.11.2013 09:43
bardzo smaczne
IKrakowianka 31.03.2013 22:42
idealny szybki deser :)
plocia 15.03.2013 22:26
Czasami jak mam chęci to robię je z córką - w formie zabawy :)
RenataZ-et 18.02.2012 21:19
uwielbiam takie wafelki
agano 04.07.2011 15:02
MNIAM
angelika14 18.03.2011 06:59
Pyszne
Barbara55 15.01.2011 12:49
najważniejsze to dobrze wafle przydusić
kielcok1 13.01.2011 15:58
waflem nie pogardzę
rakow2
rakow2 16.11.2010 16:43
pycha
mari 17.10.2010 11:40
Mmm wygląda apetycznie!
Monika168 07.10.2010 20:36
też robię takie wafle
PaniMISIOWA 24.09.2010 11:50
Teraz mozna kupić gotową masę krówkową - otwierasz puszkę, smarujesz wafle i gotowe! Mój mąż je uwielbia!
Iwusia 23.06.2010 18:52
Pyszne !!!! Często robię wafle ( andruty ) na różne sposoby :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak