Wafle kajmakowe

Wafle kajmakowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafle tortowe

    1 opakowanie
  • mleko skondensowane

    1 puszka
  • masło

    1/2 kostki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Wafle kajmakowe

Puszkę z mlekiem skondensowanym słodzonym włożyć do garnka, wlać wodę tak, aby zakryć puszkę i gotować przez 2,5 godziny. Następnie wystudzić. Mleko wyjąć z puszki i zmiksować z miękkim masłem. Tak przygotowaną masą kajmakową przekładać wafle. Gdy przełożymy już wszystkie wafle, wtedy zawijamy je w folię aluminiową, kładziemy na nie deskę kuchenną i przyduszamy kilkoma kilogramami cukru, odstawiamy na kilka godzin, aby wafle dobrze się ścisnęły.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Seba 11.11.2013 09:43
bardzo smaczne
IKrakowianka 31.03.2013 22:42
idealny szybki deser :)
plocia 15.03.2013 22:26
Czasami jak mam chęci to robię je z córką - w formie zabawy :)
RenataZ-et 18.02.2012 21:19
uwielbiam takie wafelki
agano 04.07.2011 15:02
MNIAM
angelika14 18.03.2011 06:59
Pyszne
Barbara55 15.01.2011 12:49
najważniejsze to dobrze wafle przydusić
kielcok1 13.01.2011 15:58
waflem nie pogardzę
rakow2
rakow2 16.11.2010 16:43
pycha
mari 17.10.2010 11:40
Mmm wygląda apetycznie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat