Wafle czekoladowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafle tortowe

    opakowanie
  • mleko

    pół szklanki
  • masło

    kostka
  • cukie

    1 szklanka
  • mleko w proszku

    2 szklanki
  • cukier wanilinowy

  • kakao

    2 łyżki
  • olejek rumowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pozostawić dwa wafle, a pozostałe pokruszyć. W rozgrzanym mleku rozpuścić cukier i masło. Do przestudzonego mleka kolejno dodawać mleko w proszku, kakao, cukier waniliowy, aromat oraz pokruszone wafle. Masę nałożyć na jednym z wafli, a drugim przykryć. Obciążyć deseczką i pozostawić do wystygnięcia w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat