Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafelkowe jabłeczniki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle ryżowe
papierówki 1 kg
cynamon 2 łyżeczki
cukier 1/2 szklanka
syrop cytrynowy

Przepis i sposób przygotowania na: Wafelkowe jabłeczniki

Jabłka obieramy z skórki i kroimy w kostkę i smażymy z cukrem . Smażymy ok 10 min dodajemy cynamon. Mieszamy i jeszcze chwilę smażymy.Papierówki są miękki ei szybko sie rozpadają tworząc dżemik .

Ciepłymi jabłkami przekładamy wafle .Polewamy syropem cytrynowym i posypujemy owocami goji i rodzynkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 21.08.2012 09:46
wygląda cudnie
plocia 16.08.2012 16:50
nie pomyślałaby aby w ten sposób wykorzystać wafle ryżowe
agaK. 05.08.2012 14:31
to fajne:)
iwa643 04.08.2012 06:50
dietetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak