Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafelki z masą kajmakową

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna lub masło 3/4 kostki
polewa czekoladowa
andrut
orzechy włoskie 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Wafelki z masą kajmakową

Kroki postępowania

1
Mleko gotujemy w puszce okoŁo 2 godzin.Możemy też użyć gotowej masy kajmakowej .
Krok 1 - Wafelki z masą kajmakową foto
2
Margarynę lub miękkie masło ucieramy.
Krok 2 - Wafelki z masą kajmakową foto
3
Dodajemy po łyżce ostudzonej , calkiem zimnej masy kajmakowej , ucieramy dokładnie.
Krok 3 - Wafelki z masą kajmakową foto
4
Orzechy obieramy , kruszymy .Każdy wafel smarujemy masą , jedną warstwę grubiej , którą posypujemy orzechami .Składamy .
Krok 4 - Wafelki z masą kajmakową foto
5
Gotowy wafel polewamy polewą czekoladową .
Krok 5 - Wafelki z masą kajmakową foto
6
Wafel kroimy .
Krok 6 - Wafelki z masą kajmakową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia26 10.11.2013 12:56
apetycznie wygląda :)
martyna94 10.11.2013 11:37
mniam ,mniam , proste a jakie smaczne
wirtualnykucharz 10.11.2013 11:35
ale pychota
cukiereczek 10.11.2013 11:29
pyszne domowe wafelki
iwi 10.11.2013 11:15
Proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak