Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafelki z cukiną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka gruszkowa 1 szt
cukinia 1 mała szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wafelki z cukiną

Kroki postępowania

1
Cukinie myjemy, usuwamy środek z pestkami i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Przekładamy na patelnie, podlewamy odrobiną wody i smażymy do miękkości.
Krok 1 - Wafelki z cukiną foto
2
Dodajemy galaretke, mieszamy i smażymy jeszcze ok 3 minut.
Krok 2 - Wafelki z cukiną foto
3
Gdy masa galaretkowo cukiniowa wystygnie i zacznie tężeć smarujemy nim jednego wafelka i przykrywamy drugim.
Krok 3 - Wafelki z cukiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

David 24.03.2013 18:45
pycha,mniam
Alex_M 13.02.2013 10:38
ale fajny pomysl!!
parysek10 27.08.2012 14:31
bardzo ciekawe, wypróbuję
Magula 26.08.2012 22:18
Tak po dodaniu galaretki ja smażę jeszcze chwilkę, aż składniki dokładnie się połączą. Następnie odstawiam masę do ostygnięcia.
SmacznaPyza 26.08.2012 21:11
a po dodaniu galaretki smażymy dalej i zetnie się masa? zawsze słyszałam, że żelatyny nie wolno gotować bo traci swoje żelujące właściwości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak