Wafelki wiosennie

Wafelki wiosennie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiewki

    kilka sztuk
  • ogórek świeży

    1 kawałek
  • pieprz ziołowy

  • serek wiejski

    1 (granulowany)
  • zielenina

    kilka gałązek
  • wafle ryżowe

    5-6 (cienkie)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rzodkiewki, ogórka i zieleninę (koperek, natka, szczypiorek) opłukałam i dokładnie osuszyłam. Zieleninę posiekałam (2 łyżki), rzodkiewki i ogórka (razem ze skórką) pokroiłam w drobniutką kostkę. Dodałam wszystko do serka wiejskiego, doprawiłam pieprzem ziołowym i wymieszałam. Z kawałka ogórka i rzodkiewki ostrym nożykiem ścięłam spiralne paski, które następnie zwinęłam w rozetki. Na wafle nałożyłam porcje wiosennego serka, udekorowałam rozetkami rzodkiewki i ogórka oraz listkami koperku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Renataj

19.01.2012 23:42
Bardzo apetyczne

SmacznaPyza

07.11.2011 12:48
co za świetne komentarze! super, pycha, ekstra - załamać się można takie jesteście wygadane.....

Gosia311

06.11.2011 13:10
super

Gosia311

06.11.2011 13:10
super

Agnik

10.09.2011 15:21
pycha

Misia90

05.09.2011 20:10
ekstra

Marysia

05.09.2011 19:55
super

Karolina69

05.09.2011 18:06
fajne

gosia47-47

06.04.2011 16:08
super

aginaa

06.04.2011 08:36
sliczne, mmm.... :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat