Wafelki wiosennie

Wafelki wiosennie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiewki

    kilka sztuk
  • ogórek świeży

    1 kawałek
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

  • serek wiejski

    1 (granulowany)
  • zielenina

    kilka gałązek
  • wafle ryżowe

    5-6 (cienkie)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Wafelki wiosennie

Rzodkiewki, ogórka i zieleninę (koperek, natka, szczypiorek) opłukałam i dokładnie osuszyłam. Zieleninę posiekałam (2 łyżki), rzodkiewki i ogórka (razem ze skórką) pokroiłam w drobniutką kostkę. Dodałam wszystko do serka wiejskiego, doprawiłam pieprzem ziołowym i wymieszałam. Z kawałka ogórka i rzodkiewki ostrym nożykiem ścięłam spiralne paski, które następnie zwinęłam w rozetki. Na wafle nałożyłam porcje wiosennego serka, udekorowałam rozetkami rzodkiewki i ogórka oraz listkami koperku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Renataj 19.01.2012 23:42
Bardzo apetyczne
SmacznaPyza 07.11.2011 12:48
co za świetne komentarze! super, pycha, ekstra - załamać się można takie jesteście wygadane.....
Gosia311 06.11.2011 13:10
super
Gosia311 06.11.2011 13:10
super
Agnik 10.09.2011 15:21
pycha
Misia90 05.09.2011 20:10
ekstra
Marysia 05.09.2011 19:55
super
Karolina69 05.09.2011 18:06
fajne
gosia47-47 06.04.2011 16:08
super
aginaa 06.04.2011 08:36
sliczne, mmm.... :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat