Wafelek z bitą śmietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafle tortowe

    1 opakowanie
  • śmietana 30%

    0,5 l
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżeczki
  • cukier puder

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklance wrzącej wody i mieszamy aż się ostudzi. Ostudzoną wlewamy do śmietany i szybko mieszamy. Przekładamy jak najszybciej wafle żeby nam nie zgęstła

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 11.07.2013 08:14
lubię takie wafelki
jozefinach 26.11.2012 18:44
Ze śmietaną nigdy nie jadłam.
monisia1977 26.11.2012 13:52
dobre
nogawkuchni 26.11.2012 13:33
Super opcja na wafle, fajna alternatywa dla tradycyjnych wafli z kajmakiem i czekoladą, pewnie smakują trochę podobnie do lodów w wafelku, muszę koniecznie wypróbować.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat