Wafelek z bitą śmietaną

Wafelek z bitą śmietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafle tortowe

    1 opakowanie
  • śmietana 30%

    0,5 l
  • żelatyna

    3 łyżeczki
  • cukier puder

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklance wrzącej wody i mieszamy aż się ostudzi. Ostudzoną wlewamy do śmietany i szybko mieszamy. Przekładamy jak najszybciej wafle żeby nam nie zgęstła

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

11.07.2013 08:14
lubię takie wafelki

jozefinach

26.11.2012 18:44
Ze śmietaną nigdy nie jadłam.

monisia1977

26.11.2012 13:52
dobre

nogawkuchni

26.11.2012 13:33
Super opcja na wafle, fajna alternatywa dla tradycyjnych wafli z kajmakiem i czekoladą, pewnie smakują trochę podobnie do lodów w wafelku, muszę koniecznie wypróbować.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat