Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafel z domowym kajmakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle tortowe 1 op
mleko 4 szkl
cukier kryształ 2 szkl
cukier waniliowy 2 op
masło 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Wafel z domowym kajmakiem

Mleko zagotować, dodać cukier i cukier waniliowy. Gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż masa zgęstnieje i nabierze złotego koloru. Zajmuje to około 3 godzin. Kajmak zdjąć z ognia, a kiedy przestanie się gotować dodać margarynę i mieszać w jej rozpuszczenia. Masę odstawić w chłodne miejsce, a kiedy wystygnie rozsmarować ją na waflach. Wafla docisnąć czymś ciężkim i odstawić na kilka godzin. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 08.09.2015 09:39
wspomnienie dzieciństwa
Katarzyna/kate1980 07.09.2015 22:14
uwielbiam takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak