Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafel krówkowo- owocowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane 1 opakowanie
wafel tortowy 1 opakowanie
dżem malinowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Wafel krówkowo- owocowy

W pierwszej kolejności należy mleko skondensowane słodzone włożyć do garnka na około 3 godziny i na wolnym ogniu gotować puszkę z mlekiem, puszka powinna być w całości przykryta wodą, w razie ubytku objętości wody należy wodę sukcesywnie uzupełniać, po upływie 3 godzin należy ostudzić puszę, dopiero wówczas otwierać puszkę wraz z zawartością. W dalszej kolejności należy przygotować wafle tortowe oraz dżem malinowy lub dżem z innych owoców. Na pierwszy płat wafla nałożyć powstałą masę krówkową, przykryć drugim waflem, następnie posmarować dżemem malinowym, przykryć kolejnym waflem i smarować wafle na przemian do skończenia składników. Następnie włożyć powstały wafel w folię, przykryć najlepiej ciężkim przedmiotem i wynieść do chłodnego pomieszczenia, wafel nadaje się do spożycia na drugi dzień, gdyż wówczas zmięknie. Kroić kwadraty lub rąby. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak