Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

W tęsknocie za świętami makaron z makiem i bakliami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 300 g
mak z puszki 500 g
orzechy włoskie 30 g
migdały 30 g
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: W tęsknocie za świętami makaron z makiem i bakliami

Makaron ugotować-AL DENTE. Mak wymieszać dobrze z bakaliami. Orzechy i migdały pokroić na drobne kawałki.
Dla zwolenników naturalnych kompozycji można mak zaparzyć samemu i zmielić. Wtedy jednak warto dodać trochę ekstraktu waniliowego i 3 duże łyżki miodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 13.03.2013 13:45
bardzo smaczny przepis
Alex_M 03.02.2013 09:25
zapachnialo Wigilia ;)
Krzysztof15 03.02.2013 08:36
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak