Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

W sosie chrzanowym -zapiekana panga z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

groszek konserwowy 5 łyżek
por biały 6 cm
papryka czerwona 1 mała szt.
marchew 1/2 szt.
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
Kucharek przyprawa do potraw
natka pietruszki 1/2 pęczka
mąka ziemniaczana 1 łyzeczka
olej roślinny 1 łyżka
panga 1 szt.
chrzan tarty 2 łyżki
fasola czerwona z puszki 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: W sosie chrzanowym -zapiekana panga z warzywami

Kroki postępowania

1
Do naczynia żaroodpornego ,nałożyć paprykę pocietą w paski,a seler w piórka,odsączoną fasolę i groszek.Następnie nałożyć pokrojone kawałki pangi,którą oprószyć kucharkiem i pieprzem,polać olejem.Na wierzch nałożyć marchew zszatkowaną na wiórki i posiekaną natkę.
Krok 1 - W sosie chrzanowym -zapiekana panga z warzywami foto
2
Śmietanę połączyć z chrzanem i mąką ziemniaczaną,doprawić solą i kucharkiem,wymieszać.
Krok 2 - W sosie chrzanowym -zapiekana panga z warzywami foto
3
Zawartość naczynia ,pokryć przygotowanym sosem chrzanowym.
Włożyć do nagrzanego do 150 C piekarnika i zapiec przez 40 minut.
Krok 3 - W sosie chrzanowym -zapiekana panga z warzywami foto
4
Zapieczoną rybę i warzywa wyłożyć na talerzyk.Podawać na gorąco.Do wyostrzenia smaku,można pokropić sokiem z cytryny.
Krok 4 - W sosie chrzanowym -zapiekana panga z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 02.02.2016 21:45
Taka rybka na pewno będzie mi smakować
Ola1young 01.03.2014 11:49
pyszna taka ryba na II danie
marzencia2007 10.01.2014 11:21
musi być pyszna taka rybka
jordi 12.07.2013 16:09
przydatny przepis na smaczne danie
Wafelek2601 05.07.2013 00:31
Świetny przepis na rybkę
Granita 03.07.2013 10:25
choć za pangą nie przepadam, to na Twoją bym się skusiła;)
Łukasz15 28.06.2013 08:57
Wygląda bardzo apetycznie
fotoviderek 05.06.2013 07:22
Wspaniałą rybka :)
Alex_M 05.02.2013 11:11
bardzo zdrowe danie :)
junox 04.02.2013 15:06
niesamowicie smacznie wygląda:)
Motorek 01.02.2013 10:09
bardzo pięknie podana ta Twoja rybka i na pewno smaczna
Grazyna0211 30.01.2013 19:36
pysznie i kolorowo
Natalia/tubisiek 16.01.2013 18:45
wygląda super!
barbara11561 16.01.2013 11:18
pyszna rybka
olkaaa 14.01.2013 09:44
extra pomysł
treonina 11.01.2013 12:50
super! pewnie świetnie smakuje
MAR3STA 10.01.2013 17:43
świetny sos
Seba 06.01.2013 11:15
super
jozefinach 05.01.2013 20:50
Uwielbiam zapiekanki.
jozefinach 05.01.2013 20:50
Uwielbiam zapiekanki.
romanrafal
romanrafal 04.01.2013 14:15
pyszne danie
mirosława4 02.01.2013 14:56
dobra i smaczna rybka
Wacław 02.01.2013 10:23
oczywiście można zastosować filet z innej ryby,jak ktoś ma uprzedzenie do pangi...
IZABELA29 02.01.2013 09:35
ja zamiast pangi użyłabym dorsza lub mintaja ,panga na samo słyszenie o niej odrzuca mnie..
Ada-Gaba 01.01.2013 09:49
wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak