Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

w rękawie pieczony boczek z biodrówka do pieczywa...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek surowy 80 dag
biodrówka 80 dag
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1 opakowanie
przyprawy 1/2 opakowania/harissa
olej rzepakowy 1/2 szklanki/czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: w rękawie pieczony boczek z biodrówka do pieczywa...

boczek ze skórką, biodrówkę z kością opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym

dokładnie natrzeć przyprawą Harissa i przyprawą do indyka

włożyć boczek z biodrówką do rękawa, wlać z 1/2 szklanki oleju rzepakowego czosnek, przed wlaniem dobrze potrząsnąć butelką, aby czosnek się rozmieszał

rękaw zawiązać, schować do lodówki najlepiej na całą noc

piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, rękaw z mięsami włożyć do blaszki i piec około 50 minut

rękaw rozciąć i 10 minut piec w 160C na termoobiegu, mięsa będą zrumienione

wywar można zamrozić np. do bigosu - boczek świeży, biodrówka w marynacie pikantnej w czosnkowym oleju z rękawa są smaczną alternatywą dla kupnych wędlin,........SMACZNEGO!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak