Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

W piątek i nie tylko na kanapkę, czyli tradycyjna pasta jajeczna.

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 6 szt
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: W piątek i nie tylko na kanapkę, czyli tradycyjna pasta jajeczna.

Jaja ugotować na twardo, obrać. Następnie skroić w grubą kostkę i dokładnie rozgnieść widelcem. W miseczce wymieszać majonez z jogurtem i przyprawami. Przelać sos do jaj, wymieszać. Szczypiorek opłukać i drobno posiekać połączyć z pastą. Mi najbardziej smakuje z chlebkiem, który sama upiekłam :)
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 11.05.2014 00:26
lubię do chlebka
wirtualnykucharz 10.05.2014 17:14
pasta z jajek jak najbardziej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak