Vol-au-vent pasztetowo-oliwkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 op
  • lub

  • Vol-au-vent gotowe

    6 szt
  • czarne oliwki bez pestek

    50 gr
  • cebula biała

    10-15 gr
  • roszponka

    kilka listków
  • mleko

    do posmarowania
  • śmietana

    2 łyżki
  • pasztet

    100 (drobiowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Vol-au-vent pasztetowo-oliwkowy foto
1.Z połowy ciasta francuskiego wyciąć krążki całe, z drugiej połowy krążki z "dziurką".Krążek z dziurką kłaść na krążek cały. Posmarować przy pomocy pędzelka mlekiem, ponakuwać środek widelcem. Tak przygotowane ciasto zapiec w 190 stopniach do zarumienienia. Ok 15 minut.
Krok 2 - Vol-au-vent pasztetowo-oliwkowy foto
2.Wymiezsać pasztet z 2 łyżkami śmietany, cebulką i posiekanymi oliwkami ( kilka sztuk). Mieszać tak długo aż masa stanie się puszysta.
Krok 3 - Vol-au-vent pasztetowo-oliwkowy foto
3.Na każdy vol-au-vent z ciasta francuskiego kłaść roszponkę, następnie łyżkę pasty pasztetowej, oraz 1 całą oliwkę na środek.
Krok 4 - Vol-au-vent pasztetowo-oliwkowy foto
Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 18.01.2014 19:24
no wygląda fantastycznie :)
EmciaPichci 13.11.2013 07:11
wygląda naprawdę wyśmienicie!
arbuzowo 25.08.2013 22:25
bardzo fajna przekąska
IwonaKa 11.08.2013 11:13
na pewno smaczne
caralajna 05.06.2013 06:26
idealne na party
Malinka 03.06.2013 14:32
Jak dawno nie jadłam, a przecież są pyszne, jak te na zdjęciu:)
Adam/ZUB3R 21.05.2013 08:22
wygląda bardzo smacznie
Stenka 15.05.2013 20:31
ciekawy przepis
aisoglam 09.05.2013 09:00
Ślicznie wyglądają, pewnie również wyśmienicie smakują :)
Janina 09.05.2013 08:03
Pyszności ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat