Vol-au-vent fantazyjny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 op
  • lub

  • Vol-au-vent gotowe

    6 szt
  • szynka parmeńska

    2 plastry
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • oliwki czarne

    12 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jeśli zakupiliście gotowe vol-au-vent to pomińcie punkt 1.
1.Z połowy ciasta francuskiego wyciąć krążki całe, z drugiej połowy krążki z "dziurką".Krążek z dziurką kłaść na krążek cały. Posmarować przy pomocy pędzelka krążki mlekiem, ponakuwać środek widelcem. Tak przygotowane ciasto zapiec w 190 stopniach do zarumienienia. Ok 15 minut.
2.Plastry szynki parmeńskiej przeciąć na cienkie paski (2-3 cm).
3.Paprykę pokroić w cienkie dlugie paski.
4.Dwa- trzy paski papryki owijać po środku szynką parmeńską.
5.Do każdego vol-au-vent wkładać paprykę owiniętą szynką i po bokach całe oliwki.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
stokrotka 11.09.2013 19:55
smaczne i pomysłowe
fotoviderek 28.05.2013 10:15
Pięknie zrobione, jak zwykle :)
EmciaPichci 28.05.2013 08:45
ciekawy pomysł na ciasto francuskie :)
mysza75 18.05.2013 15:12
super wyglądają
Malinka 15.05.2013 10:06
Wyglądają bosko, mniam!
ONY_za_kare 09.05.2013 12:15
fantastyczne i śliczne!
aisoglam 09.05.2013 08:59
Fajna przekąska :)
caralajna 09.05.2013 07:54
pyszne wytrawne kąski :)
Janina 09.05.2013 07:54
Ciekawy przepis
msmors 09.05.2013 07:48
super przystawka i świetne wykonanie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat