Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Vinegrette - bo kuchnia to podstawa twórczego myślenia! (vol. 2)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet balsamiczny 3 łyżki
olej roślinny 9 łyżek
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
miód płynny 2 łyżki
rozmaryn siekany
musztarda dijon 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Vinegrette - bo kuchnia to podstawa twórczego myślenia! (vol. 2)

Ta wersja idealnie pasuje do sałatek, w których królują owoce, np. truskawki, pomarańcze. Postępujemy jak w przypadku pierwszej wersji (powyżej) - czyli do słoika wlewamy ocet balsamiczny, dodajemy sól, pieprz - całość mieszamy, aż sól się rozpuści. Dodajemy musztardę, miód oraz posiekany drobno świeży rozmaryn. Jeśli jednak go nie mamy, warto dodać suszony - uprzednio zalany odrobiną wrzątku, żeby zmiękł. W tym przypadku wykorzystujemy zwykły olej. Zakręcamy słoik i mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 08.03.2016 11:49
Nie robiłam sama ale na pewno zrobię.
Małgorzata92 08.03.2016 10:47
Bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak