vinaigrette z dprsza

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    80 dag
  • marchew

    5 dag
  • pietruszka

    5 dag
  • seler

    10 dag
  • ziemniaki

    2 sztuki
  • ogórek

    2 sztuki
  • jabłko

    1 sztuka
  • majonez

  • musztarda

    2 dag
  • cukier

    1 dag
  • sól

  • pieprz

  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

warzywa oczyścić ugotować w całości, ostudzić, pokroić w kostkę nie za drobną. Ogórka i jabłko pokroić w drobna kostkę. rybę opłukać i osolić, sprawić. Filety ugotować zalewając gorącym wywarem z warzyw. Rybę wyjąc, ostudzić pokroić w kostkę. wszystkie składniki wymieszać razem, dodać majonez, musztardę, przyprawy i siekany koper. Sałatkę ułożyć na półmisku, polać sosem- przybrać dowolnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat