Verik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
  • jajka

    5
  • cukier

    11 łyżek
  • galaretka cytrynowa

    2
  • śmietana kremowa 30% lub 36%

    1/2 l
  • śnieżka

    1
  • wiórki kokosowe

    10 dag
  • masło

    2 łyżki
  • twaróg

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt
Jajka ubić z 7 łyżkami cukru na puszysto.Dodać obie mąki i delikatnie zamieszać

Masa
Ser zmielić dodać 2 łyżki cukru.Galatetki rozpuścić w 2 szkl wody gorącej i ostudzić.ŚmitanęUbić ze śnieżką.I połączyć z twarogiem zmiksowanym z tężejącą już galaretką .biszkopt przekroić na dwie części .Dół włożyć z powrotem do tortownicy czy blachy,wyłożyć masę i przykyć wierzchnim krążkiem biszkoptu.Na patelni zesmażyć na złoty kolor wioki kokosowe z masłem i 2 łyżkami cukru.wierzch ciasta posmarować dżemem brzoskwiniowym i wysypać warstwę przygotowanych wiórkow.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 19.05.2017 16:56
smaczne ciasto
Justyna Jussstiii 05.02.2017 16:43
super wyglądają
Milena 05.08.2016 13:37
Zachęcające :)
Habibi 22.04.2015 16:57
ale fajne ciacho :) robię cos podobnego, ale z dodatkiem budyniu :)
Izabela28 10.04.2015 18:42
aż ślinka leci:)
Malgorzata549 02.03.2015 19:53
pyszny pomysł
Jagódka77 24.01.2015 14:16
ciekawy pomysł na pyszne ciasto
Iwona32 06.12.2014 22:08
fajne fajne
Seba 11.11.2014 22:19
wygląda pysznie
erym 14.05.2014 20:44
z takimi umiejestnosciami do cukierni marsz!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat