Vegan curry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1
  • papryka czerwona

    1
  • cebula biała

    1
  • cieciorka konserwowa

  • ząbki czosnku

    3
  • oliwa

    2 łyżki
  • przyprawa curry

    2 łyżki
  • cynamon mielony

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • kumin

    1/2 łyżeczki
  • bulion warzywny

    1 szklanka
  • cukinia

    1
  • kolendra mielona

    1 szczypta
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • goździki

    1
  • kurkuma mielona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokrój w kostkę a kalafiora podziel na różyczki.
Paprykę pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy,dodaj cebulę i podduś. Dodaj kalafior i paprykę,smaż przez około 5 minut do momentu gdy kalafior zacznie robić się miękki.
W między czasie na drugiej patelni rozgrzej resztę oliwy dodając czosnek i resztę przypraw.
Połącz i zdejmij z ognia z mieszanka przypraw będzie dobrze ciepła.
Do kalafiora dodaj mieszankę przypraw, ciecierzycę,cukinię i bulion. Gotuj bez przykrycia przez około 25-30 minut od czasu do czasu mieszając.
Ewa Wojtaszko
Curry najlepiej podawać z ryżem typu basmati lub z ryżem brązowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aannkaa82 01.08.2015 10:47
Bardzo apetyczne danie :)
Catti 01.08.2015 08:00
uwielbiam takie smaki
Ewelina1991 01.08.2015 07:53
smaczne jedzonko!!
gosia1988 01.08.2015 07:28
smaczne danie
Iwusia 31.07.2015 23:51
smakowite danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat