Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Utopenci - marynowane parówki a'la pikle

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serdelki 1/2 kg
cebula 2 szt.
ocet 10 % 4 łyżki
olej 4 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 4 łyżki
sos worcester 4 łyżki
woda 10 łyżek
sól duża szczypta
kminek 1/2 łyżeczki
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki
ziele angielskie 4-5 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
miód 1 łyżka
ketchup 4 łyżki
papryka czerwona 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Utopenci - marynowane parówki a'la pikle

Składniki marynaty zagotować, dodać przyprawy, nakryć i pozostawić do ostygnięcia.

Serdelki obrać ze skórki i pokroić w krążki.
Cebulę pokroić w piórka.
Wymieszać razem i napełnić słoik.
Marynatę mocno podgrzać (ale już nie gotować), zalać parówki, dolać miód i zakręcić.
Pozostawić w temperaturze pokojowej 1 dobę, co jakiś czas potrząsać słoikiem, po czym wstawić do lodówki na 2-3 doby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 07.09.2012 18:24
To typowo czeski przepis - mieszkam w pobliżu Czech i kuchnia ta jest mi bardzo bliska :) To mój ulubiony sposób na parówki - robię je w wielu odmianach :)
gosia561 07.09.2012 18:17
ciekawy sposób na parówki
gosia561 07.09.2012 18:15
ciekawy sposób na parówki
krokodyl 07.09.2012 17:44
dobreeee :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak