Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka 25 dkg
jajko 1 sztuka
sól szczypta
woda ciepła ile przyjmie ciasto

Farsz

mięso 1/2 kg (ugotowane)
cebula 1 sztuka
olej do smażenia
czosnek 2 ząbki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z mięsem

Mąkę, jajka, odrobinę soli i ciepłą wodę połączyć, wyrobić jednolite ciasto. Rozwałkować.

Ugotowane mięso zmielić, dodać podsmażoną cebulkę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy do smaku. Wyrobić jednolitą masę.

Z ciasta wyciąć kółka, do każdego nałożyć część farszu. Zlepić uszka.

Ugotować w osolonej wodzie, podawać z barszczem czerwonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 04.04.2017 12:24
pyszne z barszczykiem :-)
halina17 03.04.2017 18:31
Dobre uszka.
bertpvd 03.04.2017 13:04
Smaczne uszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak