Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

uszka z mięsem

mic
2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso drobiowe 30 dag
cebula 1/2 sztuki
olej 1 łyzeczka
sól i pieprz do smaku
mąka 30 dag
woda 100 ml
sól 3 szczypty
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: uszka z mięsem

Farsz:
Mięso (użyłem udek), gotujemy w osolonej wodzie. Przestudzamy i oddzielamy mięso od kości. Blenderujemy . Dodajemy do zeszklonej na patelni cebuli, doprawiamy do smaku.


Przygotowanie ciasta i gotowanie
Ze składników zagniatamy dobrze ciasto. Rozwałkowujemy na prostokąt, cienki. Dzielimy na kwadraty, takie około 4 cm. I nakładamy farsz. Na środku go kładziemy i sklejamy po tzw. ukosie. Na koniec sklejamy robi i powstają uszka. Gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie. Wrzucamy je pojedynczo i gotujemy. Krótki okres gotowania tak średnio 3-4 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak