Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z kapustą kiszoną i grzybami do barszczu czerwonego

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg
mąka 30 dkg
jajko 2 sztuki
sól do smaku
przyprawa warzywna
grzyby leśne 15 suszone
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z kapustą kiszoną i grzybami do barszczu czerwonego

Kroki postępowania

1
Farsz do uszek:

Suszone grzyby zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na ok 10-15 aby zmiękły. W tym momencie kapustę kiszoną gotujemy w osolonej wodzie z przyprawa warzywną. Kapustę odsączamy i siekamy nożem na drobne kawałki i dodajemy posiekane grzyby. Całośc mieszamy.
Krok 1 - Uszka z kapustą kiszoną i grzybami do barszczu czerwonego foto
2
Do miski wrzucamy: jajka, mąkę, szczyptę soli i odrobinę letniej wody - całość zagniatamy. Ciasto rozwałkowujemy, a następnie wycinamy kwadraciki. Na każdy wycięty kwadracik nakładamy wcześniej przygotowany farsz.
Krok 2 - Uszka z kapustą kiszoną i grzybami do barszczu czerwonego foto
3
Zlepiamy uszka i obgotowujemy w osolonej wodzie.
Idealne do podania z barszczem czerwonym.

Życzymy smacznego :)
Krok 3 - Uszka z kapustą kiszoną i grzybami do barszczu czerwonego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 16.01.2014 21:25
Na pewno wyszły smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak