uszka z kapusta i grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • kapusta kiszona

    200 gram
  • woda

    120 (gorąca)
  • grzyby suszone

    300 gram
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki wody i jajka wyrabiamy ciasto, zagniatamy, odstawiamy przykryte ściereczką na 15 minut, wcześniej namoczone na noc grzyby gotujemy, to samo robimy z kapustą po 15 minutach odcedzamy , przepuszczamy przez maszynke dodajemy bułkę tarta, przyprawiamy, ciasto wałkujemy , wycinamy kwadraty 3 na 3 cm. zlepiamy farsz w środku tak aby powstał trujkąt, , następnie zlepiamy na palcu rogi . Gotujemy w osolonej wodzie, 3 minuty od momentu wypłynięcia

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ElizaT 27.01.2011 00:28
SĄ PYSZNE SZCZEGÓLNIE NA WIGILII!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat