Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z kapustą i grzybami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3,5 szklanki
mleko 1/4 szklanki
szczypta soli
jajko szt
Farsz:
kapusta kiszona litr
pieczarki usmażone 25 dkg
sól, pieprz do smaku
przyprawa do zup
woda 3/4 (wrząca)

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z kapustą i grzybami

Farsz:
Kapustę gotujemy, po czym odcedzamy i studzimy. Wykręcamy dokładnie z wody. Pieczarki podsmażamy dodajemy do kapusty (bez tego tłuszczu). doprawiamy solą magą i pieprzem. Wrzucamy do rozdrabniacza a jeśli go nie posiadamy drobniutko kroimy.
Ciasto:
Do mąki dodajemy szczyptę soli i jajko, wodę z mlekiem mieszamy i powoli wlewamy do mąki. Zarabiamy elastyczne ciasto po czym wałkujemy cieniutko (jak obrusik :p) Wycinamy koła. Nakładamy po łyżeczce farszu i lepimy uszka. Gotujemy w osolonym wrzątku. Podajemy z barszczem czerwonym, jeśli nam zostaną polecam zamrozić na zaś;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 15.02.2017 16:27
Robię tylko na wigilie do barszczu.
anemon 10.03.2014 09:59
Precyzyjna robota, świetne wykonanie.
Przepisy Joanny 07.03.2014 15:29
ależ one są precyzyjnie wykonane, podziwiam, ja do tego nie mam cierpliwości
Rafał10 16.01.2014 10:28
świątecznie :)
w mojej kuchni 11.01.2014 12:42
same smakołyki na talerzu..
gibli 11.01.2014 09:40
lubię bardzo uszka:)
Ola1984 11.01.2014 09:38
Uwielbiam uszka z każdym farszem :) Pysznie.
dwa pokoje z kuchnią 11.01.2014 07:52
idealnie uformowane
gusia1000 11.01.2014 00:16
Elegancki wygląd.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak