Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z grzybami

4.0
(29)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 1 szt
woda 2/3 szklanki
grzyby 40 g
oliwa 2 łyżki
cebula 1 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z grzybami

Grzyby ugotować w niewielkiej ilości wody, cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę,a po chwili posiekane grzyby. Doprawić solą i pieprzem, zostawić do wystygnięcia. Z mąki, jajka i wody zagnieść ciasto, w razie potrzeby dolać wody.ma być gładkie, ale lepiące. Ciasto cienko rozwałkować, w równych odstępach ułożyć kupki farszu, zawinąć ciasto i zlepić.Następnie wykroić półksiężyce np. kieliszkiem, a później brzegi zlepiać na górze. Gotować na wrzątku ok 5 minut od wypłynięcia.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 21.03.2012 08:17
mniam
edyta44 25.02.2012 11:06
rewelacja
Emiliozo 20.01.2012 07:47
wyszły znakomite
Sylwia56
Sylwia56 21.06.2011 17:08
pycha
rzenia15 03.05.2011 13:45
super
Baska Kaska 30.01.2011 20:39
idealne do barszczu
Ewelina47 12.01.2011 17:24
uwielbiam
ElizaT 03.01.2011 01:14
pyszne, też takie robię
mehia 01.01.2011 20:23
apetyczne :)
Ewelina45 01.01.2011 16:57
pycha
kubalo 01.01.2011 14:15
pyszne z barszczem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak