Uszka z grzybami

Uszka z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • jajko

    1 szt
  • woda

    2/3 szklanki
  • grzyby

    40 g
  • oliwa

    2 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Uszka z grzybami

Grzyby ugotować w niewielkiej ilości wody, cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę,a po chwili posiekane grzyby. Doprawić solą i pieprzem, zostawić do wystygnięcia. Z mąki, jajka i wody zagnieść ciasto, w razie potrzeby dolać wody.ma być gładkie, ale lepiące. Ciasto cienko rozwałkować, w równych odstępach ułożyć kupki farszu, zawinąć ciasto i zlepić.Następnie wykroić półksiężyce np. kieliszkiem, a później brzegi zlepiać na górze. Gotować na wrzątku ok 5 minut od wypłynięcia.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

iknbozka 21.03.2012 08:17
mniam
edyta44 25.02.2012 11:06
rewelacja
Emiliozo 20.01.2012 07:47
wyszły znakomite
Sylwia56
Sylwia56 21.06.2011 17:08
pycha
rzenia15 03.05.2011 13:45
super
Baska Kaska 30.01.2011 20:39
idealne do barszczu
Ewelina47 12.01.2011 17:24
uwielbiam
ElizaT 03.01.2011 01:14
pyszne, też takie robię
mehia 01.01.2011 20:23
apetyczne :)
Ewelina45 01.01.2011 16:57
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat