Uszka z farszem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąki

    2,5 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • soli

    1 szczypta
  • ciepłej wody

    0,5 szklanki
  • Farsz:

  • suszonych grzybów

    20 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Uszka z farszem foto
Mąkę wsypać do miski dodając sól,jajko oraz wodę.Wymieszać w razie potrzeby dodać jeszcze odrobinę wody.Zagnieść na jednolite ciasto.Rozwałkować i wykrajać małe krążki.
Krok 2 - Uszka z farszem foto
Grzyby namoczyć i ugotować.Przecedzić.Cebulę obrać i drobno posiekać.Zasmażyć wraz z grzybami przyprawiając solą i pieprzem do smaku.
Krok 3 - Uszka z farszem foto
Układać farsz na na środek i zlepić.Uformować uszka.
Krok 4 - Uszka z farszem foto
Wodę zagotować.Wrzucić wszystkie uszka i ugotować.Dodać do barszczu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 25.02.2013 19:49
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat