Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z farszem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąki 2,5 szklanki
jajko 1 sztuka
soli 1 szczypta
ciepłej wody 0,5 szklanki
Farsz:
suszonych grzybów 20 dag
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z farszem

Kroki postępowania

1
Mąkę wsypać do miski dodając sól,jajko oraz wodę.Wymieszać w razie potrzeby dodać jeszcze odrobinę wody.Zagnieść na jednolite ciasto.Rozwałkować i wykrajać małe krążki.
Krok 1 - Uszka z farszem foto
2
Grzyby namoczyć i ugotować.Przecedzić.Cebulę obrać i drobno posiekać.Zasmażyć wraz z grzybami przyprawiając solą i pieprzem do smaku.
Krok 2 - Uszka z farszem foto
3
Układać farsz na na środek i zlepić.Uformować uszka.
Krok 3 - Uszka z farszem foto
4
Wodę zagotować.Wrzucić wszystkie uszka i ugotować.Dodać do barszczu.
Krok 4 - Uszka z farszem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.02.2013 19:49
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak