Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z barszczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
jajko 1 szt
olej 2 łyżki
sól
kapusta kwaszona 0,5 kg
sól
pieprz
cebula
tłuszcz
czerwony barszczyk gotowy 0,5 słoiczka
grzyby suszone 250 ugotowane

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z barszczykiem

FARSZ
Kapustę i grzyby posiekać nożem na desce.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu dodać do grzybów.
Farsz doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać
CIASTO
Z podanych składników, wyrabiamy elastyczne ciasto.
Cienko rozwałkujemy , maszynką do uszek wykrawamy kółka i nakładamy porcje farszu, lepimy uszka.
Uszka gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie.
Gotowe uszka wyjmujemy łyżką cedzakową.
Uszka podajemy z czerwonym barszczykiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak