Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka wigilijne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,2 kg
cebula
olej
natka pietruszki
sól
pieprz
jajko
grzyby suszone 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka wigilijne

Cebule obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na patelni, na rozgrzanym oleju do czasu, aż się nam ładnie zeszkli. Podsmażoną cebulkę łączymy z natką pietruszki, grzybami, solą oraz pieprzem. Mąkę łączymy z jajkiem, 200ml wody i zagniatamy ciasto, dodajemy jeszcze szczypte soli. . Rozwałkowujemy, wycinamy kwadraciki, nadziewamy farszem, zawijamy uszka, gotujemy w gorącej wodzie, odcedzamy, układamy na talerzyku, podajemy z barszczykiem! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 05.01.2012 23:16
ja do farszu dodajemy odrobinę (garść) ugotowanej i odciśniętej kapusty zwykłej, uszka są wtedy mięciutkie i naprawdę dużo dużo lepsze, polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak