Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 1/2 kg
woda ciepła 1 szklanka
olej 2 łyżki
jajko 1 sztuka
sól

farsz

grzyby suszone 4 garście
cebula 3 sztuki
masło 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka

Kroki postępowania

1
Grzyby namaczamy na noc, na drugi dzień gotujemy. Odcedzamy, studzimy. Mielimy. Wraz z podsmażoną wcześniej cebulą. Farsz podsmażamy, doprawiamy do smaku.
Krok 1 - Uszka foto
2
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy wykrawamy kwadraty. Na każdy nakładamy po 1/2 łyżeczki farszu.
Krok 2 - Uszka foto
3
Zlepiamy uszka.
Krok 3 - Uszka foto
4
Uszka gotujemy w osolonej wodzie, około 5 minut od momentu wypłynięcia na wierzch.
Krok 4 - Uszka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 09.01.2015 16:24
super smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak