Usta Adama

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    2 szkl
  • margaryna

    250 g
  • mleko

    0,5 szkl
  • kakao

    4 łyz
  • jaja

    4 szt
  • mąka

    2 szkl
  • pros

    1 łyż
  • biszkopty okrągłe

    2 paczki
  • marmolada

    1 słoik
  • polewa czekoladowa

    1 szt
  • krem do karpatki

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę,mleko,cukier i kakao podgrzać do całkowitego rozpuszczenia.Po wystudzeniu dodać mąkę,proszek do pieczenia i żółtka.wymieszać i dodać pianę ubitą z białek.Na brytfankę poukładać biszkopty połączone marmoladą i zalać ciastem.Piec około 50 min. Po wystudzeniu ciasta wyłożyć na jego wierzch krem karpatkowy przyrządzony według przepisu na opakowaniu.Polać polewą czekoladową. Można też wlać najpierw ciasto do brytfanki i w to ciasto powkładać biszkopty i upiec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (32)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kamyk 05.07.2012 19:47
fajna nazwa
Kaja35 21.05.2012 13:24
tylko wycałować ;)
[email protected] 13.05.2012 17:19
lubie takie
krokodyl 07.05.2012 00:39
Henryka zjedz coś swojego, stanowisz mniejszość w swych przekonaniach
Kuchareczka2 26.04.2012 10:13
zjadło by się
Żaneta1 02.04.2012 21:23
super;]
Papryczka 01.04.2012 17:45
super ciasto
aleksa123 01.04.2012 11:28
pyszne
Krystyna32 25.03.2012 10:52
super
caralajna 07.02.2012 18:55
pomysłowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat