Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Urodzinowy miś

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 10 łyżek
jajko 8 sztuk
cukier drobny 7 łyżek
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
czekolada mleczna 50 dag
kulki czekoladowe do dekoracji
wiórki kokosowe 4 łyżki
olej roślinny
dżem wiśniowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Urodzinowy miś

Jaja ubijamy z cukrem na pianę. Następnie dodajemy sypkie produkty: mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy dżem wiśniowy. Mieszamy. Formę sylikonową w kształcie misia smarujemy olejem i wlewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 190stopniu przez około 40minut. Czekoladę rozpuszczamy i smarujemy ręce, uszy i łapki misia. Na czekoladę posypujemy wiórki. Dekorujemy dodatkowo kulkami czekoladowymi.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justys759 07.11.2012 13:52
rewelacyjnie wygląda;)
ssylwiaa 07.11.2012 10:42
słodki misio ;)
iziona 06.11.2012 21:30
Śliczny ostatnio strasznie choruję na taką formę :)
cooleczka 06.11.2012 18:12
fantastyczny :)
daria2911 06.11.2012 18:06
świetny
Lemon 06.11.2012 17:42
śliczny
Betka 06.11.2012 16:45
w pepco chyba albo w carrefour już nie pamiętam bo w sumie to już jakiś czas było, a takie foremki tylko tam kupuję;) Do muffinek też.
octo 06.11.2012 16:43
ps. gdzie kupilas ta forme?
octo 06.11.2012 16:42
super musze zdobyc taka formę:)
babajaga1969 06.11.2012 16:34
bajerancki na kinder-bal:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak